13 Mayıs 2015 Çarşamba

Patates Tava





Malzemeler:
  • Patates
  • Domates
  • Sarımsak 
  • Yeşil biber
  • Tuz, pul biber, kara biber, kimyon
  • Sıvı yağ
  • Biber salçası
Hazırlık:

Tencereyi ocağa almadan tencereye sıvı yağ ekleyin. Biber salçası ve baharatları da ekleyip karıştırın. Patateslerin kabuklarını soyup halkalar halinde doğrayıp tencereye yerleştirin. Salça ve baharatların patateslere bulanması için karıştırın. Üzerine halka doğradığınız domatesleri yerleştirin. Bir kaç diş sarımsağı da soyup gelişigüzel tencereye dağıtın. En üste de biberleri doğrayıp tuz ve hafif karabiber ekleyip tencereyi kapatın. Domatesi ne kadar bol tutarsanız ekleyeceğiniz su miktarı o kadar az olur, yemeğiniz de daha lezzetli olur. Yağ ısınana ve cızırtılar çıkana kadar orta ateşte pişirin ki bu kısa sürede olacaktır. Ocağın altını kısın. 10 dk sonra üzerine zemini kaplayacak kadar sıcak su ekleyin. Patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. Bu yemeği, bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.