21 Mayıs 2015 Perşembe

Patates Kavurma





Malzemeler:

  • Patates (haşlanmış, küp doğranmış)
  • Kuru soğan
  • Maydanoz
  • Biber salçası
  • Kimyon, karabiber, tuz
  • Sıvı yağ
Hazırlanış:

Patateslerin kabuklarını soyup haşlayın ve haşlandıktan sonra küp küp doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin. Yemeklik doğradığınız soğanları içine atıp kavurun sonra salçayı ekleyip en son da patatesleri içine atıp hafifçe kavurun. Bu sırada baharatları da ekleyip karıştırın. En son üzerinde maydanoz gezdirip servis edin.

Not: Çalışan biriyseniz patatesinizi bir gece önceden haşlayabilir işinizi kolaylaştırabilirsiniz. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.