26 Mayıs 2015 Salı

Yoğurt Çorbası






Malzemeler:

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kase yoğurt
  • 2 çorba kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • Sıvı yağ
  • Pul biber, tuz, nane
Hazırlanış:

Suyu bir tencereye doldurun. Isınmaya başlayınca pirinci içine atın ve yumuşayıncaya kadar pişirin. Bir kase yoğurdun içine unu ekleyin ve iyice çırpın. Bu karışımı pirinçler yumuşadıktan sonra yavaş yavaş karıştırarak çorbaya ekleyin. Tel karıştırıcıyla çırpmaya devam edin. Tuzunu ekleyin. Kaynayınca altını kısıp 5 dk daha pişirin. Bir tavada pul biber, yağ ve naneyi yakıp çorbaya ekleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.