26 Mayıs 2015 Salı

Karnıyarık Yemeği




Malzemeler:

  • 6 adet patlıcan
  • 3 orta boy domates
  • 1 kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • Salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz, bol karabiber
  • Kıyma
Malzemeler:

Patlıcanların kabuklarını şerit şerit doğrayın ve ortadan 4'e bölün (patlıcanın başı üstünde kalacak ). Patlıcanları bütün halince kızartın ve bir kenara alın. Bir tencereye sıvı yağ ve soğan ve sarımsakları ekleyip kavurun. Kıymayı da ekleyip iyice pişirin. Salçayı da koyup erittikten sonra küp küp doğradığınız ( zamanım olmadığı için ben rendeledim siz de bunu tercih edebilirsiniz) domatesleri de ekleyin. Karıştırırken tuz ve karabiberi de koyup teker teker patlıcanları tencereye alın. Kıymalı sosu, patlıcanların içine de gelebilecek şekilde tencereye dağıtın. Üzerine bol karabiber gezdirip, tencereyi kapatın. Ocağın altını kısarak 15-20dk pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.