4 Ocak 2015 Pazar

Domatesli Pilav





Malzemeler:

  • 1 kase beyaz pirinç
  • 1 adet rendelenmiş domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1/2 yemek kaşığı biber salçası
  • sıvı yağ
  • Karabiber, tuz
  • 2 kase su
Yapılışı:

Pirinçleri yıkayın. Yağı tencereye alın ve küçük doğradığınız soğanları yağa atın ve kavurun, sonra biber salçasını ekleyip karıştırın. Domates rendesi ve baharatları da atıp bir süre daha kavurun. Sonra pirinçleri ekleyin ve 1 dk çevirin. 2 kase suyu ekleyip, su kaynayıncaya kadar açık ateşte, kaynadıktan sonra da suyunu çekene kadar ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte pişirin. Suyunu tamamen çekince servise hazırdır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.