15 Ocak 2015 Perşembe

Şinitzel




Malzemeler:

  • Tavuk göğsü 
  • Yumurta (500 gr'a 2 adet)
  • Ekmek kırıntısı / galeta unu
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Un
  • Sıvı yağ
Hazırlanış:

Tavuk göğüsünü 3 eşit parçaya bölün. Her bir parçayı yan kısmından ortadan ikiye bölün ve araya bir poşet koyarak sarımsak döveceğiyle döverek düzleştirin. Bir tavada sıvı yağı kızdırın. Tavuk parçalarını ilk önce una, sonra çırptığınız yumurtaya en son  da galeta ununa batırıp tavaya atın. İki tarafını 3dk pişirip eti mühürleyin böylece eti fırına attığınızda etiniz aynı oranda pişecek ve kuru olmayacak. Etinizin iki tarafını da pişirdikten sonra eti yağladığınız fırın tepsisine yerleştirin. Tüm etlere bu işlemi uyguladıktan sonra. Etleri önceden ısıttığınız fırına yerleştirin. Fırınınızın ısısı 200 derece olsun, etinizi 25dk kadar pişirin.

Not: Etinizi dilerseniz baharatlı yoğurt ile servis edebilirsiniz. Ketçap ve mayonezin yanında daha sağlıklı ve değişik bir tercih olduğu için ben bunu tercih ettim. Salata içinse; salatalar etiketine göz atabilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.