14 Ocak 2015 Çarşamba

Strudel




Malzemeler:

  • 3 adet elma (soyulmuş, küp doğranmış)
  • Tarçın
  • 5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 su bardağı un (az gelirse ekleyebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ (hamur için)
  • 1 adet yumurta (hamur için)
  • Yarım çay bardağı su (az gelirse ekleme yapabilirsiniz)
Hazırlanış:

Tavanızı ısıtın, tereyağı ve şekeri içine atın. İyice karıştırdıktan sonra küp doğranmış elmalarınızı ekleyip karıştırmaya devam edin. Son olarak tarçın ilave edip elmalar pembeleşip, yumuşayıncaya kadar pişirip sonra soğumaya bırakın. Hamur için su hariç tüm malzemeleri derin bir kaba alın suyu da yavaş yavaş ekleyerek malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur elde edin. Üstünü ıslak bezle örtüp hamuru 30dk dinlendirin. Daha sonra hamuru açabildiğiniz kadar ince açıp kare şekline getirin. Bir kenarına hazırladığınız elma içini dizin ve rulo şeklinde sarıp fırına yerleştirin. Fırını 180 dereceye getirip 25dk pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine pudra şekeri serpip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.