13 Ocak 2015 Salı

Peynirli Makarna





Malzemeler:

  • Makarna
  • Beyaz peynir
  • Kuru soğan
  • Maydanoz
  • Nane
  • Karabiber, kimyon, pul biber, tuz
  • Sıvı yağ
  • Biber salçası
Hazırlanış:

Makarnayı haşlayın ve süzün, Bir tencereye sıvı yağ ekleyin, küçük doğradığınız soğanları içine atıp pembeleşmesini bekleyin. Sonrasında salçayi ekleyip, eritin. Makarnayı üzerine attıktan sonra sırayla, ince doğradığınız; nane, maydanoz ve baharatları ekleyin. En son da çatalla ezdiğiniz peyniri içine atın ve karıştırın.  Süzme peynir kullanırsanız peynir hafifçe eriyecek ve makarnada kremamsı bir tat oluşturacaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.